En masse gaver der er pænt pakket ind

Guide: Gaven til ham, der aldrig ønsker sig noget

Det kan tit være en umulig opgave, når man er på udkig efter en gave til mændene i dit liv, hvad end det er i anledningen af fødselsdag, pakkekalendergave, julegave eller en anden festlig anledning. Uanset anledningen, så er en genganger påstanden om, at han ikke mangler noget, ikke ønsker sig noget eller at han godt kunne trænge til nye strømper eller underbukser.

Vi kender ham alle sammen, nemlig ham, der ifølge sig selv har alt, og derfor ikke ønsker sig noget.

Men julen står for døren, og hvad skal vi stille op med de manglende gaveønsker? For mændene skal jo også forkæles med gode gaver. Derfor er denne guide udarbejdet, så du får en lang række gaveideer og inspiration til, hvad du skal give din mand, kæreste, søn, bror, far eller bedstefar.

Hav hans interesser for øje

En god hovedregel når der skal gives gaver er at have modtageren for øje, og derfor også inddrage modtagerens interesser. Har han en hobby eller en passion han dyrker, så kan du med fordel undersøge, om han kunne mangle noget nyt indenfor det felt.

Hvis du kender en mand, der holder af mad, nyder at stå i køkkenet eller er interesseret i forskellige madkulturer, så kunne kogebøger, køkkenudstyr og madkurser være oplagte bud på gaver. Få endnu flere gode bud og læs mere her, om gaveideer til den madglade mand.

Interesserne kan derudover være hobbyer i form af forskellige sportsgrene eller en passion for eksempelvis musik, teknologi, kultur osv. Gaveideerne er mange, og kan eksempelvis være træningsudstyr, gadgets, spillekonsoller, film og meget mere. Kun fantasien sætter grænser, men husk at modtagerens interesser kan være en god inspirationskilde.

Fornyelse til barskabet

En gaveide, der kan glæde forskellige aldersgrupper, er spiritus. Det falder ofte i god jord for både unge voksne, fædre, bedsteforældre osv., da det kan vælges ud fra præferencer og anledning. Du kan sammensætte gaven ud fra hans præferencer eller være lidt udforskende og vælge en type han ikke har prøvet, hvilket gør gaven ekstra spændende for modtageren. En oplagt gaveide er derfor at forkæle mændene med fornyelse til barskabet eller hjemmebaren.

Julen står for døren, og i den anledning er det oplagt at forkæle modtageren med en flaske snaps. Det kan både være en god klassisk snaps, en spændende juleversion eller en mere eksperimenterende smagsvariant. Mulighederne er mange, og der er noget for enhver smag samt ethvert budget. Du kan både finde mere budgetvenlige snaps samt snaps i højere kvalitet, der bevæger sig mod den dyrere ende af prisskalaen. Derudover kan du selvfølgelig også vedlægge en lille hilsen, der hentyder til, at du ser frem til at nyde en lille en med modtageren.

Oplevelser i gave

En gave som modtageren husker og ser frem til, er oplevelser. Oplevelsesgaver spænder bredt i budget, men også i aldersgrupper. Der findes et utal af forskellige spændende oplevelser, og det kan være alt fra koncertbilletter til hans yndlingsmusikere, billetter til kamp med hans yndlingsfodboldhold, en tur på restaurant eller måske et weekendophold. Kort fortalt, så er der mange gode bud. Derudover kan du ved oplevelsesgaver muligvis endda selv få gavn af gaven, hvis du vælger noget som modtageren måske vil dele med dig. Vigtigst af alt er dog, at det er en gave som modtageren vil glæde sig til, og dernæst huske og se tilbage på med et smil på læben.

Gavens betydning

Gaven kan signalere mange forskellige ting, hvilket resulterer i, at der gøres mange grundige overvejelser inden gaven købes. Det skyldes, at en gave kan have stor betydning for modtageren, og man derfor gerne vil ramme plet. Bliv endnu klogere på gavens betydning her. De bedste gaver at give, er dem som modtageren bliver overrasket over at modtage og hvor modtageren kan mærke, at afsender har tænkt over gaven. Det kan eksempelvis være i form af personlige eller hjemmelavede gaver, der er skræddersyet og tilpasset modtageren.

 De klassiske gaveideer

En genganger når der gives gaver er de klassiske gaver, men det må være med god grund. Netop at det måske er en gave, der gavner hos modtageren. De klassiske gaver er, udover strømper og underbukser, eksempelvis tøj i form af en skjorte, polo eller T-shirt. Derudover gives personlig pleje hyppigt i gave, og det kan være alt fra parfume, barberingsudstyr, skægpleje og hårprodukter. Derudover er bøger, bælter, tegnebog osv. også blandt de mere klassiske gaveideer, som er gaver, der både gavner og glæder, men som der ikke nødvendigvis er knyttet mange kærlige- eller omsorgsfulde tanker bag.